среда, 20 июля 2022 г.

Продаж синтезатора Yamaha DX1 за 149 000 €

Мешканець Нідерландів продає новий синтезатор Yamaha DX1 за 149 000 € - у світі існує всього пара пристроїв у такому стані, з моменту випуску інструмент зберігався у двох кейсах і регулярно обслуговувався.

Синтезатор Yamaha DX1, який вважається одним із найпотужніших і продуктивних частотно-модуляційних синтезаторів, виставлений на продаж на майданчику Reverb. Оголошення про продажу власник інструменту опублікував оголошення 10 липня, але його звернули увагу тільки зараз. FM-синтезатор продає мешканець Нідерландів Кім Оеджі. Згідно з оголошенням, Yamaha DX1 вироблено в 1983 році і ніколи не був у використанні. За словами власника, завдяки правильному зберіганню та догляду, модель перебуває в стані «як новий».

Yamaha DX1 надійшла у продаж у 1983 році та випускалася протягом двох років. З 1983 по 1985 роки японський виробник випустив лише 140 пристроїв. Синтезатор продавався разом із кейсом із палісандра.

Інструмент оснащувався здвоєним двигуном із шести операторів, 73-клавішною зваженою поліфонічною клавіатурою з ефектом післяторкання. Незважаючи на те, що модель стала провісником популярного DX7, DX1 була простіша у використанні і програмуванні, і продуктивніше.

Незважаючи на рідкість, інструмент використовувався багатьма музикантами під час студійної роботи. Зокрема, звучання DX1 можна почути у композиціях Dire Straits, Pet Shop Boys, Kraftwerk, Toto, Tears for Fears, Майкла Джексона та інших популярних виконавців 1980-х років.

За словами Оеджі, екземпляр синтезатора знаходиться в повністю робочому стані, на корпусі немає подряпин, потертостей та інших слідів використання. З моменту виробництва інструмент зберігався в комплектному кейсі та металевій скриньці для перевезення в літаку, на ньому ніхто не грав.

Зазначається, що синтезатор залишав кейси лише обслуговування. Завдяки цьому модель виглядає як новий інструмент і, на думку автора оголошення, є «музейним зразком».

На сьогоднішній день, з урахуванням інфляції, вартість Yamaha DX1 на момент виходу становила близько 250 000 євро. Кім Оеджі продає інструмент за 149 000 євро. Коментуючи високу вартість лоту, продавець зазначає, що у світі існує лише три-п'ять інструментів у подібному стані.

Власник синтезатора відповідає будь-які питання покупців, і навіть проводить очний показ екземпляра. Кім не уточнює адресу місцезнаходження моделі, але зазначає, що DX1 знаходиться на території Нідерландів. У разі покупки продавець готовий відправити інструмент у будь-яку точку світу, але за умови оплати будь-яких можливих податків, зборів та інших платежів з боку покупця.

Архів блогу