вторник, 26 июля 2022 г.

MidiTraC: поліфонічний покроковий секвенсор, натхненний Roland JX-3P

MidiTraC: поліфонічний покроковий секвенсор

MidiTrac розробляє проект від Alfred Labs, який перетворюється на дуже цікавий апаратний поліфонічний покроковий секвенсор, натхненний Roland JX-3P та трохи Вінсом Кларком.

Альфред працює над цією ідеєю вже кілька років. Все почалося в Max4Live, але потім Альфред відкрив для себе світ мікроконтролерів і вирішив, що направити свої навички програмування на апаратне забезпечення буде набагато цікавішим. Це особистий проект, в якому Альфред намагається знайти можливості та функції, які добре поєднуються з його інтересом до поліфонічних синтезаторів, яких йому не вистачає в інших секвенсорах. MidiTraC досягла точки, коли це життєздатний продукт, і Альфред шукає партнерів або іншу компанію, щоб допомогти вивести його на ринок.


MidiTraC - це апаратний блок, що інтригує, заснований на кнопках. Він покритий механічними кнопками у стилі клавіатури та невеликим дисплеєм. Він може обробляти 16 поліфонічних доріжок MIDI-секвенування, підтримуючи до 128 нот на доріжку, 255 тактів у довжину у 5 проектах. Ви можете записувати прямо з MIDI-контролера, ви можете написати патерни, послідовність кроків або генерувати випадкові ноти. У вас є перемикачі відключення звуку, транспонування, масштабування, покрокове редагування та арпеджіатор і все це пов'язано з невеликим настільним пристроєм.
 
Послідовність дій
Концепція відповідає концепції аудіо-лупера, де все, що стосується вашого виступу записується, зациклюється, а потім доступно для накладання. Таким чином він приймає ноти MIDI, а також будь-яку інформацію CC# контролера. Все це робиться на льоту, аж до завантаження патернів, копіювання, злиття тощо. У режимі покрокового запису все підтверджується заздалегідь заданою сіткою.
 


Ви завжди можете використовувати генератор секвенсора, якщо ви не бажаєте записувати безпосередньо. Ви можете налаштувати деякі умови для рандомізації нот, наприклад, визначити шкалу або діапазон значень, основну ноту та довжину циклу. Звучить як класний спосіб створювати швидкі послідовності.
 
Існує ряд функцій живого виконання, таких як транспозиція треків, приглушення треків та стирання. Кнопки вимкнення звуку та стирання є миттєвими, і ви можете утримувати до 4 кнопок одночасно.

Кнопковий інтерфейс і мінімалістський підхід можуть здатися такими, що обмежують. Безперечно, це вимагатиме неабиякого занурення в меню та розуміння рівня. Але це схоже на розумний та живий підхід до управління поліфонічними синтезаторами.
 
Німецький художник Moogulator випустив відеоролик на каналі SequencerTalk на YouTube, який дає вам уявлення про можливості MidiTraC.

Архів блогу