вторник, 19 июля 2022 г.

Архів класичної музики Kunst Der Fuge із колекцією з 20 000 творів у форматі MIDI

Якісні та вірні оцифрування музики відомих та маловідомих композиторів.

MIDI класичні твори KUNST DER FUGE
Кожен хоч раз стикався з ситуацією, коли потрібна послідовність нот не спадає на думку. В надії знайти відповідне поєднання ми годинами перебираємо звуки і рухаємо ноти в редакторі DAW. Для вирішення проблеми нам часто не вистачає натхнення, знайти яке простіше, ніж здається.

Класична музика – нескінченне джерело нових ідей. І якщо з прослуховуванням класики проблем виникнути не повинно, то впровадження та запозичення ідей для своєї творчості може стати серйозним випробуванням: не так просто підібрати ноти відомих творів, і тим більше перенести ці ідеї у свої проекти.

На щастя, вихід із ситуації існує. 2002 року ентузіасти запустили архів класичної музики Kunst Der Fuge, який зібрав майже 20 000 файлів у форматі MIDI (.mid/.midi). До каталогу ресурсу входять партитури відомих і маловідомих композиторів - Моцарта, Бетховена, Рахманінова, Баха, Дебюссі, Дандріо, Форе та інших.

Крім класичних творів, окремі добірки включають твори сучасних та джазових композиторів, повні переклади хоралів Баха, добірки державних гімнів та маршів. Окремо варто відзначити різні народні композиції різних епох.

Архів класичної музики Kunst Der Fuge, головна сторінка

Сайт досить старомодний і не має системи прямого пошуку. Натомість автори пропонують користуватися каталогом з алфавітним покажчиком, за допомогою якого можна знайти цікавий твір.

Незареєстровані користувачі можуть завантажувати до 5 файлів щодня. Для отримання безлімітного доступу до ресурсу необхідно оформити передплату: за 20-40 € автори сайту пропонують зняття обмежень на завантаження, а також можливість завантаження PDF-версій партитур.

Враховуючи той факт, що всі представлені в каталозі твори давно вважаються народним надбанням, їх використання не підпадає під будь-які ліцензійні обмеження. Таким чином, музику класиків можна вільно використовувати у своїх творах.

Архів послужить джерелом натхнення та корисним освітнім ресурсом. За допомогою файлів можна вивчати класичні твори, знаходити несподівані мелодійні лінії, гармонії та ритми.

Варто відзначити, що MIDI-архів Kunst Der Fuge продовжує роботу й сьогодні. База ресурсу стабільно поповнюється новими творами, хай і так швидко, як багатьом хотілося б. Загалом переходьте на сайт архіву https://kunstderfuge.com/ і користуйтеся на своє задоволення.

Читайте також: 

A4V, A7V, A44H, A77H і A8H - студійні монітори ADAM Audio A Series

Студія янголів Інституту Еббі-Роуд

Архів блогу