понедельник, 18 июля 2022 г.

Автор Ableton Live закликає припинити випуск вінілу і нарешті «прийняти компакт-диски»

 

Автор Ableton Live закликав припинити випуск вінілу

Роберт Хенке вважає, що "виготовлення великих і важких пластикових пластин - це величезна витрата енергії та ресурсів".
Роберт Хенке, один із творців Ableton Live, закликав припинити випуск музики на вінілі і, нарешті, «повністю прийняти компакт-диск» як основний носій. Про це він заявив у ході бесіди про фізичних носіїв на Фейсбуці. Під час розмови, що розгорнулася у Фейсбуці, Роберт Хенке, музикант і один із творців Ableton Live заявив, що компакт-диски залишаються недооціненим носієм. Коментуючи зростаючу популярність вінілу, Хенке зазначив, що CD-диски є найкращою альтернативою для всіх, хто хоче мати фізичну версію музичного релізу.

"Звичайно, я люблю продукти, до яких ти можеш доторкнутися", - зазначив фахівець. — «Однак виготовлення великих та важких пластикових пластин [вінілових платівок], упаковка та відправка по всьому світу — величезна витрата енергії та ресурсів».

За словами Хенке, він серйозно розглядає припинення випуску своєї музики на вінілі через перевагу компакт-дисків. У порівнянні з платівками, диски відрізняються кращим співвідношенням сигнал/шуму, більш чітким поділом каналів, кращою частотною характеристикою та меншим форм-фактором.

Підсумовуючи власні роздуми, Хенке зазначив, що CD залишається недооціненим форматом у світі. Крім якіснішого звучання, фахівець також заявив, що стрімінгові майданчики, незважаючи на їх зручність, пов'язані з високим енергоспоживанням, викликаним роботою серверів та сховищ, на яких зберігаються файли.

На зауваження про короткий термін служби носія музикант заявив, що при правильному зберіганні компакт-диски можуть служити більше 30 років. Відповідаючи на запитання учасників дискусії, Хенке заявив, що не проти купівлі та продажу вінтажного вінілу, проте не погоджується з виробництвом нових платівок.


Читайте також: 

A4V, A7V, A44H, A77H і A8H - студійні монітори ADAM Audio A Series

SSL показала студію Timbaland в автобусі - її вартість перевищує $2 млн 

Студія янголів Інституту Еббі-Роуд

Архів блогу