среда, 20 июля 2022 г.

SCS70 Pro та SCS70iW Pro - студійні сабвуфери ATC нової серії

SCS70 Pro та SCS70iW Pro - студійні сабвуфери ATC нової серії

Британський виробник акустичних систем ATC оголосив про випуск сабвуферів SCS70 Pro та SCS70iW Pro. Відкриваючи лінійку сабвуферів професійної серії, обидві нові моделі є активними конструкціями з 12-дюймовими динаміками: модель SCS70 Pro призначена для автономного використання, а модель SCS70iW Pro оптимізована для монтажу врівень або в стіні. Представлені студійні сабвуфери оснащені нещодавно розробленим низькочастотним драйвером, який оптимізований для відтворення чотирьох нижніх октав звукового діапазону. Драйвер має 30-міліметровий магнітний проміжок та конфігурацію з короткою котушкою, яка, за словами ATC, забезпечує мінімальні спотворення, забезпечуючи при цьому високий хід, необхідний для створення точного, динамічного низькочастотного виходу. Ця конфігурація також забезпечує те, що звукова котушка залишається оточеною сталевою конструкцією двигуна, що допомагає максимізувати охолодження, знижує компресію потужності та підвищує надійність пристрою. "Створення сильного магнітного потоку на такому довгому зазорі зажадало великого моделювання FEA [аналізу кінцевих елементів], в результаті чого неодимовий магніт N48M розміром 6 дюймів/150 мм став найпотужнішим з коли-небудь зібраних ATC - і першим для компанії". - Річард Ньюман, менеджер з досліджень та розробок ATC

ATC SCS70 Pro Сабвуфер SCS70iW Pro, що окремо стоїть, вбудовується в стіну
SCS70 Pro був розроблений для окремих програм і має вбудований підсилювач. Виробник також заявляє, що конструкція драйвера та корпусу означає, що розширена низькочастотна характеристика пристроїв забезпечується без використання електронної корекції, на відміну від більшості сабвуферів, доступних сьогодні.

Драйвер поєднується з новим підсилювачем класу AB потужністю 300 Вт, який зібраний вручну на підприємстві ATC у Великій Британії та оптимізований відповідно до вимог драйвера, щоб забезпечити швидкі, динамічні баси з мінімальним забарвленням. Два симетричні входи забезпечують підключення для використання як у стереофонічних, так і багатоканальних додатках об'ємного звучання або іммерсивного звуку, у той час як пара симетричних виходів з буферизацією дозволяє безпосередньо підключити студійні монітори або дає користувачам можливість «гірляндного підключення» кількох сабвуферів.

Кросовери підсилювача є аналоговими, в них використовуються фільтри нижніх частот Linkwitz-Riley четвертого порядку з варіантами частоти фільтра, що забезпечують оптимальну інтеграцію з широким спектром студійних моніторів, включаючи власний діапазон ATC, який отримав визнання критиків. Фільтр також можна обійти для додатків, які використовують зовнішні рішення для керування басами. Подальша оптимізація забезпечується перемикачем полярності та безступінчатим регулюванням фази зі ступінчастим атенюатором з діапазоном 21 дБ, що забезпечує точне узгодження рівня.

Виносний підсилювач сабвуфера ATC R1-300
SCS70iW Pro оптимізований для монтажу заподлицо/в стіну та живиться від віддаленого підсилювача R1-300 Pro. Підсилювач SCS70 Pro вбудований у задню частину корпусу, у той час як SCS70iW Pro відрізняється зменшеною глибиною корпусу та віддаленим підсилювачем, що встановлюється у стійку висотою 7U. Обидва пристрої можуть бути відключені за допомогою перемикача ножа, підключеного через чвертьдюймовий роз'єм, а другий роз'єм забезпечує наскрізний вихід, що дозволяє відключати звук декількох пристроїв за допомогою одного перемикача.

ATC заявляє, що розмір та продуктивність SCS70 Pro / SCS70iW Pro роблять їх ідеальним партнером для студійних моніторів SCM20ASL Pro, SCM25A Pro, SCM45A Pro та SCM50ASL Pro як у стереофонічному, об'ємному, так і в іммерсивному аудіо.

Архів блогу