понедельник, 25 июля 2022 г.

Neumann офіційно повідомляє про перевидання лампового мікрофона M 49 (M 49 V)

 
Чутки в Інтернеті про перевидання Neumann M 49 поширювалися ще у грудні минулого року. Пізно ввечері у своїх соціальних мережах німецький виробник підтвердив, що один із його найзнакових лампових конденсаторних мікрофонів буде перевиданий як M 49 V (V as in Variable). M49 V буде на 100% виготовлений вручну і, за словами Неймана, «вкрай обмежений».

Зважаючи на все, на даний момент лише три людини на планеті здатні його зібрати. Це звучить як казка, але це також відповідає військовому педантизму Неймана. Тож сподіватимемося, що компанія зможе зберегти в секреті місцезнаходження цих легендарних майстрів із виготовлення мікрофонів, щоб їх не оточили полчища любителів вінтажних мікрофонів. Детальніше про оригінальний M 49 та наші думки читайте нижче… Оригінальний Neumann M 49
Випущений у 1949 році в результаті спільної розробки з Північно-Західним німецьким радіо (NGR), M 49 відрізняється своїм теплим, заспокійливим характером. Він добре підходив для різкішого звучання голосів та інструментів, які мікрофон правильно згладжував. Він також став надійним вибором для інших цілей, таких як радіопередачі та звукозапис в оркестрових залах.

Спадщина M 49 також включає помітні технічні інновації. Це був перший ламповий конденсаторний мікрофон з дистанційно переключається діаграмою спрямованості при постійній чутливості. Його здоровенний джерело живлення мав безступінчасту ручку для вільного перемикання між кардіоїдною, всеспрямованою, вісімкою та проміжною діаграмою спрямованості. Ця система є винаходом NGR, яке Нейман ліцензував для M 49.

Важливо, що мікрофон вдалося зберегти практично однакову вхідну чутливість при різних діаграмах спрямованості. Раніше було звичайним явищем, коли мікрофон, такий як знаменитий U-47, працював сильніше у кардіоїдному режимі, ніж у омні-діапазоні. Ще однією важливою зміною стали похилі грати. Це запобігло виникненню стоячих хвиль усередині вузла мікрофона.

Все це дозволило створити універсальний мікрофон, який вважався винятковим і мав успіх у звукозаписній індустрії того часу. M 49 зазнав як мінімум п'ять модифікацій, перш ніж було знято з виробництва у 1974 році.

Повідомлення про перевидання Neumann M 49
Хоча ми поки що нічого не знаємо про майбутнє офіційне перевидання від Neumann, ми абсолютно впевнені, що для M 49 V не може бути й мови про скромну ціну. Це тому, що оригінальний M 49 — дивовижний вінтажний мікрофон з цінами на автентичні пристрої. досягає 19 995 доларів США.

Тим часом доступні клони від таких виробників, як FLEA Microphones і Wunder Audio (серед інших), продаються за ціною від 4725 до 7345 доларів США. Це дуже дорого для репліки мікрофона. Однак це не зовсім невиправдано з огляду на необхідність створення респектабельного клону саме цього Ноймана.

Ймовірно, незабаром ми дізнаємося більше про підхід Ноймана до виробництва та продажу перевидання M 49, гідного носити ім'я бренду. Очікування надзвичайно високі, і хоча неможливо догодити всім, завжди приємно, коли Neumann переглядає свою спадщину з належною увагою.

Актуальні моделі мікрофонів Neumann:
https://dommuzyki.ua/4940-neumann

Архів блогу