понедельник, 25 июля 2022 г.

Огляд ADAM T7V - 7'' студійний монітор

ADAM T7V - 7'' студійний монітор

Ми продовжуємо знайомитися з новими моніторами ADAM бюджетної серії "T" і сьогодні на черзі семидюймова модель ADAM T7V.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день ця серія є найдоступнішою акустикою виробника ADAM Audio. Серія, як і раніше, складається з двох моделей, що відрізняються між собою лише габаритами та розмірами використовуваних НЧ динаміків. Усю докладну інформацію про п'ятидюймову модель ADAM T5V ви можете знайти в нашому огляді.

Студійні монітори ADAM T7V є збільшеною копією молодшої моделі. Вони використовують аналогічний стрічковий твітер нового покоління U-ART. Від твітерів попередньої серії F він трохи відрізняється конструкцією та рупорним оформленням, як у дорожчої серії S.

Як низькочастотник використовується традиційний 7 дюймовий динамік з поліпропіленовим дифузором і гумовим підвісом. Діаметр дифузора, включаючи підвіс, становить 14 сантиметрів.

Підключення моніторів можливе через балансне з'єднання за допомогою XLR роз'єму, для небалансного з'єднання передбачено роз'єм RCA. Можливості управління включають регулювання чутливості входу і окрему еквалізацію на високих і низьких частотах. Для узгодження рівня сигналу передбачено фіксоване перемикання чутливості входу +4 dBu на -10dBv.

Підсилювач моніторів ідентичний використаному в молодшій моделі T5V. Він спроектований у класі D на базі мікросхеми TAS5754M. Як АЦП використовується двоканальний чіп PCM1862, з паспортними характеристиками сигнал/шум 103 дБ. Незважаючи на використання повноцінного АЦП цифрового входу в моніторах не передбачено, підключення здійснюється лише за аналогом.

Вимірювання АЧХ
Під час вимірювання використовується програмно-апаратний комплекс RightMark™ Audio Analyzer PRO. Також застосовується вимірювальний мікрофон Earthworks M50 з паспортними даними:

Графіки АЧХ, виміряні за різних положень регуляторів тембру
Наші вимірювання наочно демонструють робочий діапазон моніторів, що становить 50 Гц – 20 кГц. Регулювання високих частот здійснюється від 3 кгц. Низькочастотний діапазон регулюється нижче ніж 300 Гц.
Звучання

Студійні монітори ADAM Audio T7V мають високоякісне звучання, що дозволяє вирішувати найсерйозніші студійні завдання. Хороша детальність та тембральна достовірність дає можливість повноцінної роботи зі звуком. Для відносно бюджетної та масової акустики звучання T7V слід вважати чудовим.

Як і очікувалося, основні відмінності в звучанні моніторів серії T полягають в низькочастотному діапазоні. Старша модель має більш впевнене охоплення в низькочастотній області та краще опрацювання в нижній області середніх частот. Це безпосередньо пов'язано зі збільшеними габаритами корпусу та використанням більш повноцінного НЧ-динаміка, що озвучує нижній регістр якісніше. Високочастотний діапазон моніторів звучить однаково, а найбільш чутлива верхня область середніх частот відрізняється несуттєво.

Можна сказати, що молодша п'ятидюймова модель краще підійде для роботи переважно з високочастотним та середньочастотним діапазоном. У старшій моделі T7V можна говорити і повнодіапазонному моніторингу. При виборі тієї чи іншої моделі також необхідно мати на увазі, що монітори ADAM T7V найкраще розкриваються на середньому рівні гучності. І якщо п'ятірки можуть бути з успіхом розташовані поблизу, прямо на робочому столі, для старшої моделі знадобиться значно більше простору.

Якщо порівнювати звучання моніторів ADAM T7V із семидюймовою моделлю минулого покоління ADAM F7, то нова модель видається нам привабливішою. Насамперед, слід зазначити більш якісний НЧ діапазон, а також детальніше звучання на середніх. Також у моніторах нової серії відсутній режим енергозбереження, який у попередніх моделях регулярно переводив колонки у сон при слабкому сигналі. На моніторах серії T можна працювати і на тихій гучності, не замислюючись про раптове відключення.
Висновки

Старша модель бюджетної серії ADAM Audio T7V має не менш вдалий вигляд, ніж п'ятидюймові монітори T5V. Монітори мають схоже звучання, причому T7V має більш розширений низькочастотний діапазон. Різниця в ціні моделей невелика і добре відображає відмінності між моніторами. Якщо бюджет дуже обмежений, можна сміливо порадити молодшу п'ятидюймову модель.

Архів блогу