среда, 17 августа 2022 г.

Огляд цифрового аудіорекордеру Zoom H2N

Ручний рекордер Zoom H2N пропонує саме це зручний спосіб запису високоякісного цифрового звуку в будь-який час і в будь-якому місці.

Він також чудово підходить для запису високоякісних польових нотаток при перегляді птахів та дикої природи, а якість записів означає, що він ідеально підходить як портативний рекордер для таких речей, як подкасти та інтерв'ю. Загалом чудовий універсальний цифровий записуючий пристрій для любителів дикої природи та природи.

Запис звуку дикої природи це те, чим я завжди хотів зайнятися. Не дуже дорогим чи технічним способом — просто запис деяких дивовижних природних звуків, які ми часто сприймаємо як належне навколо нас.

У молодості я пам'ятаю, як пробував усілякі імпровізовані налаштування, включаючи параболічний мікрофон з дешевим пластиковим мікрофоном і старою парасолькою, підключеною до старого касетного магнітофона — результати були дуже поганими… але мені було дуже весело пробувати. Тому коли я отримав портативний рекордер Zoom H2N для огляду від ірландського дистриб'ютора японської компанії Walton's в Дубліні, мені не терпілося вийти на поле і випробувати його.

Перші враження
Повністю чорний, основна частина корпусу складається з масивів мікрофонів, які знаходяться за чорною металевою сіткою та чорною піною для захисту, що є важливим фактором для польового рекордера. У верхній частині пристрою є селектор набору, що дозволяє вибирати різні конфігурації мікрофона для ситуацій різних запису; відносно великий РК-екран та помітна кнопка запису на передній панелі; кнопка меню, гойдалка, диск керування посиленням та перемикач вмикання-вимкнення на правій стороні пристрою, а також порт лінійного входу, гойдалка гучності, лінійний вихід та порт mini-USB на лівій стороні. На задній панелі знаходиться кришка відсіку батареї, в якій знаходяться всього 2 батареї типу АА. Внизу ви знайдете слот для SD-карти на 2 ГБ (підтримується до 32 ГБ) і різьбове кріплення для штатива.

Пристрій дуже акуратний і компактний, виглядає міцним і добре зробленим, не надто важким навіть із вставленими батареями. Він зручно лежить в руці для запису на ходу або обережно поміщається в кишеню, коли ви в дорозі.

Простота використання
Я не описуватиму всіх функцій H2N — ви отримаєте всю цю «рекламну нудоту» на сторінках опису продукту на сайтах, що його продають. Я коротко розповім, як легко та просто його використовувати. По суті, це дрібниці - увімкніть його, натисніть велику кнопку на передній панелі з червоним символом запис, і ви почнете запис, натисніть кнопку ще раз, щоб зупинити. Записи можуть мати позначку часу та дати чи ні, залежно від того, як ви це налаштували.

Ви отримуєте доступ до меню за допомогою кнопки меню та робите свій вибір за допомогою гойдалки/селекторного перемикача прямо під нею. До цього потрібно трохи звикнути, але він працює дуже добре, як тільки ви це зробите, і напрочуд інтуїтивно зрозумілий. Сама система меню добре продумана та логічна, всі основні функції легко знайти та налаштувати. Налаштування за замовчуванням ідеально підходять для запису загального призначення і дозволяють легко розпочати роботу із коробки. Також є зручна опція «Скинути заводські налаштування», що дозволяє повернути все до початкових налаштувань, якщо ви щось зіпсували — так що все гаразд.

Вищі оцінки Zoom за розробку простого використання пристрою, який відразу ж забезпечує відмінні записи і дає широкі можливості для налаштування відповідно до ваших конкретних потреб, як тільки ви до нього звикнете.

Режими запису
П'ять мікрофонів студійної якості Zoom H2N пропонують багато варіантів запису. За металевою сіткою Zoom H2N приховані п'ять мікрофонів студійної якості, які пропонують чотири різні режими запису, які підходять для будь-якої ситуації, в якій ви опинилися.

Режим запису Mid-Side (MS)
H2N - це перший у світі портативний рекордер, що пропонує функцію запису середньої сторони, і вона працює дуже добре, особливо для запису таких речей, як спів птахів, зберігаючи при цьому контекст, що забезпечується деякими навколишніми фоновими звуками.

Mid-Side запис поєднує в собі однонаправлений мікрофон, який вловлює звук прямо перед вами, і двонаправлені бічні мікрофони, які захоплюють звук ліворуч і праворуч. Збільшуючи зміну рівня бічних мікрофонів, ви можете контролювати, скільки або скільки цього звуку фону ви включаєте в запис. Витончений прийом, що забезпечує унікальний рівень гнучкості портативного записуючого пристрою.

XY Стереорежим запису
H2N також оснащений парою 90 ° X/Y стерео конденсаторних мікрофонів, розташованих так, що правий та лівий мікрофони розташовані на одній осі. Конструкція гарантує, що обидва мікрофони знаходяться на однаковій відстані від джерела звуку та забезпечують точну локалізацію без фазового зсуву. Англійською це означає кристально чистий стереозапис з природною глибиною. підходить для запису високоякісних польових нотаток для подальшого використання або навіть для запису наступного подкасту про дику природу.
2 режими запису об'ємного звуку

Використовуючи разом мікрофони Mid-Side та X/Y, H2N дозволяє створювати записи об'ємного звуку на 360 °.
Існують варіанти об'ємного звуку - 2-канальний режим запису, в якому мікрофони Mid-Side і X/Y поєднуються в один стереофайл, або 4-канальний режим, в якому записуються два окремі стереофайли, що забезпечує більшу гнучкість при пост-обробці. Виробництво.

Якість звуку
Наскільки я можу судити, якість записів із Zoom H2N чудово, хоча, треба сказати, моє знайомство з високоякісним аудіообладнанням досить обмежене. Для того, що мені як ентузіасту дикої природи і природи потрібно час від часу записувати звуки дикої природи, польові нотатки та голосові інтерв'ю для подальшого використання (і, можливо, публікації у вигляді подкасту про дику природу… якщо / коли я нарешті зберуся з цим).

Існує безліч різних форматів запису, що забезпечують ідеальний баланс між якістю звуку і розміром файлу, хоча на практиці я вважав за краще просто використовувати WAV найвищої якості без втрат (48 кГц, 24 біта) для запису таких речей, як виклики кажана з кажана з розширенням часу . детектор для аналізу в акустичному програмному забезпеченні або стислий MP3-файли найвищої якості зі швидкістю 320 кбіт/с для запису загального призначення.

Використання Zoom H2N у польових умовах
Використання зуму в польових умовах дуже просто - для запису звуків тварин і птахів я вибрав режим MS і встановив посилення за допомогою аналогової шкали так, щоб піки вимірювачів були близько -12 дБ (як зазначено в посібнику - там також є налаштування автоматичного посилення, але я виявив, що ручне регулювання посилення дає більш стабільні результати), та натисніть «Запис».

Одна річ, з якою ви повинні бути обережні, це регулювання захоплення пристрою під час запису. Мікрофони дуже чутливі і це добре, але якщо ви тримаєте чорний пластиковий корпус під час запису, це призведе до появи небажаних шумів в аудіофайлі. Використання ручки мікрофона, що вкручується, яка поставляється з додатковим набором аксесуарів, допомагає вирішити цю проблему, але при цьому ви жертвуєте деякими кишеньковими габаритами.

Ще однією проблемою в польових умовах може бути неминучий шум вітру — але це буде проблемою, який рекордер ви не використовували б, і її можна значно зменшити, одягнувши вітрозахисний екран з піноматеріалу, який також входить до комплекту приладдя.

Плюси: портативність, вражаючий набір мікрофонів, визначний час автономної роботи, ручне регулювання посилення, відмінна чутливість, чудова якість звуку та конкурентоспроможна ціна.

Мінуси: пристрій складається зі всіх мікрофонів, а мікрофони неймовірно чутливі, тому вам потрібно бути обережним, щоб не змістити руку під час запису, інакше ви почуєте звук пальців, що рухаються по корпусу. Кришка акумуляторного відсіку трохи туга / складна для відкривання, а управління гойдалкою спочатку може здатися трохи незручним, але до цього швидко звикаєш.

Висновок
Zoom H2N - це дуже потужний пристрій, і я б сказав, що це ідеальний варіант для любителів дикої природи та польових екологів, які шукають хороший універсальний цифровий аудіорекордер, який пропонує велику гнучкість, відмінну якість звуку та безліч функцій за доступною ціною. дуже доступна ціна, враховуючи спец.

Мені дуже сподобалося використовувати Zoom H2N, і я впевнений, що результати, які я отримаю з ним, згодом тільки покращуватимуться, оскільки моє розуміння аудіозапису зростає. Якщо ви шукаєте цифровий рекордер, я напевно рекомендую звернути увагу на Zoom H2N.

Архів блогу