среда, 10 августа 2022 г.

ELEKTRON SYNTAKT

ELEKTRON SYNTAKT

Елегантна форма, потужне управління та гнучкий звук як в аналоговій, так і цифровій парадигмі — ELEKTRON SYNTAKT, 12-голосний гібрид драм-комп'ютера та синтезатора, є кульмінацією більш ніж 20-річної розробки інструментів Elektron. Упакований у той же форм-фактор, що й хіти Digitakt та Digitone, Syntakt є одночасно знайомим та новим, надаючи все, що потрібно любити у пристрої Elektron, одночасно розширюючи межі з новими функціями. 12 доріжок розділені на вісім цифрових та чотири аналогових, останні з яких далі розділені на три аналогові доріжки ударних та одну аналогову тарілку. Але з новими модифікаторами тригерів та доріжкою ефектів у вас є більше можливостей формувати груви та біти, ніж будь-коли раніше. За своєю суттю Syntakt використовує той самий стиль параметризації, що багато інструментів Elektron, які були до нього, за рахунок використання звукових движків, відомих як Machines.

У всьому пристрої є більше 30 машин на вибір, що охоплюють ряд перкусійних архетипів, від бочки та малого барабана до тарілок, дзвіночків та багато іншого. Але є також синтезатори загального призначення, доступні як з аналогового, так і цифрового боку, які життєво важливі для доповнення ритмів басами, мелодіями і навіть акордами. Потім машини обробляються багаторежимним фільтром, який повністю аналоговий на аналогових доріжках, з можливістю подальшого формування за допомогою цифрових обгинальних та подвійних LFO на кожній доріжці.

Але якщо ви якимось чином прагнете ще більшої звукової скульптури, гляньте на трек FX. Запозичуючи ідею флагманських пристроїв Elektron, Syntakt FX Track може похвалитися блоком аналогової обробки, що складається з багаторежимного фільтра та VCA. Будь-які і всі доріжки Syntakt можуть бути спрямовані на доріжку FX, цифрові ефекти затримки та реверберації, а також будь-які звуки, що виходять від зовнішніх аудіовходів. Найкраще те, що доріжка FX містить власний незалежний секвенсор, що відкриває двері для синхронізованих ефектів, подібних до бічного ланцюга, фільтрації глобального рівня і навіть модуляції та секвенування ефектів затримки та реверберації, чого не можна зробити на Digitakt або Digitone.

Говорячи про секвенсор, класичний секвенсор Elektron знову повертається, представляючи повну міць, щоб максимізувати музичний пробіг, який ви можете отримати від Syntakt. Кожна доріжка підтримує до 64 кроків із можливістю незалежної довжини та масштабування за часом щодо темпу патерну. Для ретельного рівня точності параметри можуть бути змінені для кожного кроку, події можуть бути викликані умовами або ймовірностями, а Syntakt може навіть викликати різні звуки в одну мить, поєднуючи більше звукового різноманіття в одну послідовність, ніж може досягти більшість інструментів. з банків пресетів. Крім того, будь-який з 12 треків Syntakt можна налаштувати як MIDI-секвенсор, повністю минаючи звукові генератори та дозволяючи керувати іншими інструментами.

Syntakt також надає новий спосіб оживити, урізноманітнити та імпровізувати ваші послідовності за допомогою концепції, яка називається модифікаторами тригерів. Ці модифікатори є способом ручного запуску голосів з однією з чотирьох різних модифікацій: автоматичні повторні запуски, різні рівні швидкості або два інші параметри, що призначаються. Просто виберіть потрібний модифікатор, призначте чотири значення, які ви хотіли б викликати, і двері відчинені для перформативних акцентів, ручного арпеджіо та інших творчих можливостей. Модифікатори тригерів можуть бути використані до будь-якої кількості треків одночасно і навіть можуть бути записані в секвенсор як Retrig або Parameter Lock в режимі Live Recording.

Як і більшість інших інструментів Elektron, Syntakt забезпечує повну підтримку Overbridge, легко підключаючись до вашого комп'ютера та вибраної DAW для спрощеного керування та незалежного запису доріжок. Подібно до Digitakt і Digitone, Syntakt також може функціонувати як USB-аудіоінтерфейс, сумісний з класом, що робить його більш привабливим як частина будь-якої настройки продуктивності, що включає комп'ютери, смартфони та планшети. Elektron легко довів, що вони дещо знають про драм-машин протягом багатьох років, і Syntakt є реальним доказом того, що вони мають намір лідирувати протягом багатьох років.

Архів блогу