среда, 17 августа 2022 г.

WIDIFLEX і WIDIFLEX - бездротові Bluetooth MIDI-пристрої Nektar з низьким енергоспоживанням

Nektar WIDIFLEX та WIDIFLEX USB бездротові bluetooth міді-рішення

Nektar анонсувала WIDIFLEX і WIDIFLEX USB, два нових пристрої, які пропонують бездротові MIDI-рішення практично для будь-якого MIDI-пристрою та операційної системи. Обидва пристрої використовують з'єднання BLE (Bluetooth з низьким енергоспоживанням) для бездротової передачі MIDI-інформації, при цьому Bluetooth 5 пропонує вдвічі більшу дальність (до 20 метрів / 65 футів) та вдвічі меншу затримку між пристроями (всього 3 мс) порівняно з попередніми версіями Bluetooth. WIDIFLEX
WIDIFLEX складається з набору двох п'ятиштирькових штекерів DIN, які додають бездротовий зв'язок BLE MIDI практично до будь-якого MIDI-пристрою. Більший із двох роз'ємів підключається до MIDI-виходу пристрою та містить компоненти, що забезпечують бездротове підключення, а менший (знімний) роз'єм підключається до MIDI-входу. Зовнішнє живлення не потрібне, тому що WIDIFLEX отримує живлення від MIDI-виходу підключеного обладнання.

Другий набір можна підключити до окремого інструменту, і автоматичний процес сполучення зв'яже два пристрої, пропонуючи двонаправлену бездротову передачу даних MIDI. Також можна встановити пряме з'єднання Bluetooth з комп'ютерами Apple або мобільними пристроями під керуванням macOS або iOS. Однак Nektar каже, що найкращим рішенням для користувачів Windows є використання WIDIFLEX USB для забезпечення функціональності BLE MIDI.

WIDIFLEX USB
WIDIFLEX USB - це ключ, який додає BLE MIDI до всіх основних операційних систем і здатний забезпечити більш високу продуктивність, ніж інтегровані рішення. Це сумісний з класом пристрій, тому для його роботи не потрібні спеціальні драйвери, що працюють з MIDI-драйверами операційної системи на платформах, що підтримуються.

Групова функція дозволяє створювати бездротові мережі з п'яти активних пристроїв WIDI (одне центральне і чотири периферійних пристроїв WIDI по 16 каналам), і навіть кілька фіксованих пар безпосередньо підключених пристроїв. Для мобільних платформ iOS та Android доступний безкоштовний додаток WIDI, що дозволяє користувачам створювати, керувати та викликати налаштування.

Архів блогу