пятница, 22 июля 2022 г.

IK Multimedia повідомляє про моделювання машин зі штучним інтелектом

 

Нова технологія моделювання гітари та басу, що використовує машинне навчання

IK Multimedia анонсувала AI Machine Modeling, нову революційну технологію від розробників AmpliTube, найпопулярнішого у світі симулятора підсилювачів та ефектів.

Програмне забезпечення Machine Modeling, що використовує штучний інтелект, дозволяє гітаристам та басистам моделювати звук будь-якого підсилювача, кабінету чи комбо, а також ефекти педалі, такі як дисторшн, овердрайв, фуз, еквалайзер або посилення. Замість використання тестових тонів, потужна нейронна мережа машинного навчання IK захоплює тон підсилювача за лічені хвилини з реальними гітарними сигналами для нового рівня достовірності.

На практиці користувачам потрібне тільки базове обладнання для роботи з моделюванням машин. Коробки повторного посилення, стандартного аудіоінтерфейсу з двома входами/виходами у поєднанні із сучасним комп'ютером буде достатньо. Користувачі направляють спеціальну доріжку захоплення гітари / бас гітари IK через свою гітарну установку, щоб записати звук будь-якої установки чи частини обладнання. Потім це завантажується в програмне забезпечення глибокої нейронної мережі машинного моделювання разом із вихідною доріжкою DI. Програмне забезпечення AI порівнює сигнали DI та вологі сигнали та генерує точний алгоритм для моделювання бурової установки за лічені хвилини.

Результат відомий як "Тонова модель", дуже автентичний та реалістичний програмний клон захопленої установки або спорядження. Тонові моделі відтворюють кожен нюанс підсилювача або педалі у найдрібніших деталях. Послухайте приклади у відео нижче, щоб почути, як вони звучать близько! IK стверджують, що технологія настільки просунута, що підсилювач та кабінет можна об'єднати у тандем, а потім віртуально розділити та використовувати у різних установках. Алгоритм може захоплювати всю установку, у тому числі при використанні педалей гармонійного фузза, дисторшну або овердрайву перед підсилювачем.

IK Multimedia повідомляє, що AI Machine Modeling з'явиться найближчим часом, але поки що не повідомляється офіційна дата його випуску. А поки послухайте наведені нижче аудіоприклади з порівнянням оригінального та змодельованого спорядження, а також дізнайтесь більше на веб-сайті IK.

Архів блогу