пятница, 22 июля 2022 г.

Gibson повернула на ринок класичні гітарні педалі під брендом Maestro

Gibson повернула на ринок класичні гітарні педалі під брендом Maestro

Компанія Gibson відродила бренд гітарних педалей Maestro. Ці примочки стали популярними у минулому столітті завдяки відомим гітаристам. Наприклад, фузз Maestro FZ-1 використовував Кіт Річардс при записі "I Can't Get No (Satisfaction)", а стрічкові дилеї Maestro Echoplex увійшли в моду, коли ці примочки почав використовувати Джиммі Пейдж. Також педалі ефектів Maestro були в арсеналі Брайана Мея та Едді Ван Халена.

Вже анонсовано п'ять нових ефектів: Fuzz-Tone FZ-M, Invader Distortion, Ranger Overdrive, Comet Chorus та Discoverer Delay. Якщо вірити Gibson, компанію повернули до життя не заради гри на ностальгічних почуттях музикантів, а заради створення нового повноцінного каталогу актуальної продукції. Gibson пообіцяла написати "новий розділ в історії Maestro".


Фузз Fuzz-Tone FZ-M (GIBSON MAESTRO FUZZ-TONE FZ-M);


Дисторшн Invader Distortion (GIBSON MAESTRO INVADER DISTORTION);
 

Овердрайв Ranger Overdrive (GIBSON MAESTRO RANGER OVERDRIVE);

 

Хорус Comet Chorus (GIBSON MAESTRO COMET CHORUS);

Ділей Discover Delay (GIBSON MAESTRO DISCOVERER DELAY).

Згадані примочки увійшли до першої колекції – Original Collection. Всі педалі виконані у конфігурації Dual Voice (два ефекти в одному). Перемикання реалізовано за рахунок тумблера типу "вгору-вниз".

Як можна здогадатися, ефекти залежать від моделі педалі, але якщо говорити в цілому, то від тумблера змінюється характер тону. Наприклад, на фузз-примочці запропонували режими Modern і Classic, а дисторшн отримав Gate, що відключається, тобто можливість прибрати придушення шумів для максимального перевантаження.

Також варто відзначити, що всі педалі побудовані на основі схем True-Bypass (пропускання сигналу без втрат), оснащені світлодіодними індикаторами-логотипами та захищені від ударів металевими корпусами.

Ціни на педалі Original Collection зробили відносно доступними: від 150 доларів за примочку. Крім гітарних ефектів, під брендом Maestro збираються випускати кабелі та аксесуари.

Архів блогу