четверг, 10 ноября 2022 г.

Universal Audio UAD v10.2 / UAD Spark – оновлення програмного забезпечення для роботи зі звуком

Universal Audio UAD v10.2 / UAD Spark – оновлення програмного забезпечення для роботи зі звуком

Компанія Universal Audio випускає версію UAD 10.2, де крім покращеної оптимізації було додано кілька нових інструментів для користувачів обладнання UAD та користувачів бібліотеки модулів Spark, що підключаються. Програмне забезпечення сумісне з ПК під керуванням Windows 10 або вище, а також з комп'ютерами Mac під керуванням macOS X 10.15 (Catalina) до macOS 13 Ventura.

Першим плагіном представлений Hitsville Reverb Chambers, який відтворює звук ревербераційних камер, розміщених на переобладнаному горищі культової студії Hitsville. Плагін має прості елементи управління, що дозволяють користувачам швидко створювати класичні вокальні та інструментальні ревербератори з доступними параметрами Width, Pre-Delay, Decay, Mix та кросовером Lo/Hi. Крім цього, надаються моделі двох різних спеціально виготовлених камер, а також набір різних мікрофонів, динаміків та можливість змінювати положення камерних мікрофонів, пропонуючи широкий спектр звучання. Наступний віртуальний інструмент є програмним синтезатором у вінтажному стилі PolyMAX. Заявлено, що він ґрунтується на полісинтезаторах 70-х/80-х років і оснащується інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом з безліччю пресетів, що охоплюють широкий спектр музичних жанрів. Зазначається, що осцилятори та фільтри синтезатора доповнені набором вбудованих ефектів Universal Audio студійної якості, включаючи цифрову реверберацію Hall B, вінтажні моделі аналогових фейзерів, фленджерів та стрічкового дилея.

Крім іншого, оновлення привносить шумодав C-Axe, розроблений C-Suite Audio, призначений для усунення гулу в гітарних та басових записах, зберігаючи при цьому характер вихідного тону (працює з дуже низькою затримкою при використанні разом із інтерфейсами UAD Apollo). Пропоновані варіанти використання включають видалення шуму кабелю під час запису сигналу через педаль або ланцюжок ефектів і виправлення записів шляхом видалення перешкод.

Програмне забезпечення UAD v.10.2 вже доступне для завантаження. Hitsville Reverb Chambers та PolyMAX можна придбати як частину підписки UAD Spark за ціною $20 на місяць. Ціна безстрокової ліцензії для користувачів інтерфейсу Apollo або обладнання UAD наступна: Hitsville Reverb Chambers – $350, PolyMAX – $200, C-Axe – $350. Плагіни доступні у форматах VST, AAX та AU.

Архів блогу