вторник, 27 сентября 2022 г.

Електронні барабани / семпл-пед Roland SPD-SX PRO

Електронні барабани / семпл-пед Roland SPD-SX PRO

Компанія Roland анонсує випуск флагманського інструменту, який створено з урахуванням побажань користувачів та ґрунтується на тестах попередніх моделей: SPD-SX та SPD-S. Семпл-пед орієнтована переважно на турову діяльність.

Заявлено, що девайс пропонує 9 міцних педів із покращеною сенсорною технологією, три з яких є кутовими педами із зміненою структурою датчиків для високої чутливості. Зазначається, що пристрій оснащується покращеним захистом від перехресних перешкод, запобігаючи випадковому спрацюванню інших педів. Крім цього, семпл-пед має у своєму розпорядженні тригерні світлодіоди, що покращують видимість на сцені, а також дозволяють користувачам призначати і перейменовувати кольори, поєднуючи їх з тегами для груп барабанів, мінусовок та інших звуків. Крім іншого, SPD-SX PRO має 4,3” РК дисплей та зручні елементи керування з підсвічуванням, що дозволяють створювати шари A/B та швидко налаштовувати гучність, висоту тону та перехідні параметри. Вбудована пам'ять інструменту має 32 ГБ з можливістю завантажити файли у форматі WAV, AIFF та MP3 з роздільною здатністю до 48 кГц/16 біт (є функція автоматичної конвертації у вихідний звуковий формат для спрощення процесу імпорту).

На додаток можна скористатися більш ніж 1550 звуками високої якості, 200 пресетами (43 пресета вже налаштовані і ще 157 користувацьких) та можливістю підключити ПЕД до ударної установки. Використовуючи спеціальну програму SPD-SX PRO від Roland Cloud, користувачі зможуть імпортувати семпли, редагувати звук та налаштовувати параметри відтворення через USB на своєму комп'ютері. Комутаційні можливості включають порт USB, роз'єми MIDI I/O, парний TRS (L/R) вихід, чотири призначені TRS моно-виходи, один TRS вихід для навушників, чотири подвійних тригерних TRS входу та спеціальний вхід управління з підтримкою контролера хай-хета Roland та педалі експресії.

Архів блогу