среда, 7 сентября 2022 г.

Kali Audio LP-6 та LP-8 – бюджетні студійні монітори

Kali Audio LP-6 та LP-8 – бюджетні студійні монітори

Восени 2018 року на ринку бюджетних студійних моніторів з'явиться новий гравець – Kali Audio. Це молода каліфорнійська компанія, заснована колишніми співробітниками JBL Professional – людьми, за плечима яких має бути чималий досвід у розробці студійної акустики.

На сьогоднішній день на сайті Kali Audio представлено всього два студійні монітори, і обидва вони відносяться до серії Project Lone Pine. Модель LP-6, молодша з двох новинок, має 2-смугову конструкцію з фазоінвертором на фасаді. За відтворення низьких частот у ній відповідає 6,5-дюймовий "драйвер" з величезним неодимовим магнітом та двошаровою котушкою, а високих – навантажений на хвилевід дюймовий купольний твітер. НЧ- і ВЧ-динаміки LP-6 підключені до окремих підсилювачів класу D, кожен з яких забезпечує по 40 Вт вихідної потужності. У плані комутаційних можливостей Kali Audio LP-6 нічим особливо похвалитися не може: для підключення до джерела є два балансові входи (XLR та TRS) та один небалансний (RCA). Крім них, на задній стінці LP-6 є регулятор гучності і ряд перемикачів DIP, за допомогою яких можна підлаштувати АЧХ монітора, виходячи з особливостей його розміщення.

Що стосується старшої моделі, що отримала назву LP-8, жодної інформації про неї на сайті виробника поки що немає. Втім, з високою часткою впевненості можна сказати, що нічим, крім вихідної потужності та розміру НЧ-випромінювача, від LP-6 вона не відрізнятиметься.

У продаж Kali Audio LP-8 надійде у жовтні, за якою ціною – невідомо. А ось молодшу модель можна буде придбати вже наступного місяця. Вартість її становитиме 149 доларів за один монітор.

Архів блогу