пятница, 17 февраля 2023 г.

Steinberg випустила оновлений семплер HALion 7 і комплект плагінів Absolute 6 – ось, що у них нового

Steinberg випустила оновлений семплер HALion 7 і комплект плагінів Absolute 6 – ось, що у них нового

Інструменти, семпли та окрема FM-лабораторія.
Steinberg розпочала продаж нової версії семплера HALion 7 і комплекту плагінів Absolute 6. За словами розробників, оновлення додають нові плагіни та функції, які просили користувачі.
Steinberg HALion 7

Оновлений семплер HALion 7 отримав секцію частотно-модуляційного синтезу. За словами розробників, двигун FM-синтезу був створений за участю інженерів Yamaha. Крім цього, семплер тепер підтримує імпорт файлів налаштувань у форматі SYX від синтезаторів Yamaha DX7 і Yamaha TX81Z.

У вбудованій секції синтезу FM Lab з'явилася спрощена система маршрутизації на основі перетягування елементів (drag-n-drop). На додаток до цього секцію оснастили вбудованими ефектами для більшої гнучкості щодо формування звуку.

Зміни торкнулися спектрального осцилятора. Так, наприклад, семплер тепер оснащується алгоритмами таймстретчингу та ресинтезу з можливістю зсуву формантів, фільтрації спектру та роботи з обертонами. Зазначається, що користувачі можуть тепер вибірково застосовувати обробку спектра — семплер змінить лише конкретний файл.

Секція модуляції тепер підтримує призначення джерел та приймачів в один клік. Водночас редактор огинаючих навчився працювати з кастомними кривими, завдяки чому користувачам стала доступна функція малювання кривих для LFO та огинаючих.

Steinberg HALion 7 розповсюджується у форматі VST. Рекомендована вартість семплеру становить 349 €. Користувачі шостої версії програми можуть оновитись на пільгових умовах.

Шоста версія комплекту плагінів та віртуальних інструментів пропонує 136 ГБ семплів та понад 7500 пресетів. Загалом набір поєднує понад 30 інструментів.

Набір складається з:
     Драм-машини Backbone;
     Groove Agent 5 з доповненнями Prime Cuts, Future Past Perfect, Rock Essentials;
     Семплера HALion 7 з доповненнями Amped Elektra, Anima, Auron, B-Box, Dark Planet, Electric Bass, FM Lab, HALion Symphonic Orchestra, HALiotron, Hot Brass, Hypnotic Dance;
     Віртуальних інструментів Model C, Olympus Choir Micro, Skylab, Studio Strings, Tales, Eagle, Raven, Triebwerk, Trium, Voltage, World Percussion, World Instruments;
     Синтезатора Padshop 2 Synthesizer із доповненнями Polarities, Zero Gravity, Granular Guitars;
     Синтезатора Retrologue 2 Synthesizer з доповненнями Sounds of Soul та The Grand 3.

За словами Steinberg, Absolute 6 стане «прекрасною відправною точкою для продюсування популярної та електронної музики, та написання саундтреків». Контент бібліотеки поширюється у форматі VST, а також у вигляді наборів семплів та доповнень для відповідних плагінів. Рекомендована вартість набору складає 499 €.

Отримати більше подробиць про нові продукти Steinberg можна на офіційному сайті компанії.