четверг, 16 февраля 2023 г.

ADAM Audio A7V — активні студійні монітори / Огляд

ADAM Audio A7V — активні студійні монітори

ADAM Audio A7V — активні студійні монітори / Огляд

Завдяки нещодавно розробленим драйверам та інтеграції з Sonarworks студійні монітори ADAM AUDIO обіцяє багато можливостей моніторингу.

Не схоже, щоб минуло 10 років відколи були представлені ADAM Audio A77X, трисмугова версія двосмугового монітора ближнього поля A7X компанії. За цей час з ADAM Audio багато сталося, зокрема їх купівля британською компанією Focusrite PLC у липні 2019 року. Генеральний директор Focusrite Тім Керрол сказав у той час: ‑IP і контроль, можливості удосталь». З запуском нової серії ADAM Audio A, до якої входить розглянутий тут A7V, може здатися, що принаймні дві з цих можливостей вже використовуються.

Вертикально орієнтований чорний корпус A7V оснащений характерною для ADAM Audio товстою перегородкою з глибоким скосом, яка зміцнює та надає жорсткість корпусу, допомагає звести до мінімуму дифракцію корпусу та забезпечує стійке кріплення для високочастотних та низькочастотних драйверів монітора. Сама перегородка має привабливу естетику: великі розкльошені подвійні отвори фронтального порту фазоінвертора розташовані під та по обидва боки від 7-дюймового низькочастотного динаміка. Порт і внутрішній профіль розтрубів спроектовані так, щоб оптимізувати повітряний потік і, таким чином, мінімізувати шум порту, що практично я виявив, що вони роблять це дуже успішно.

A7V оснащений новим низькочастотним динаміком, дифузор якого виготовлений з MLM (багатошарового мінералу), унікальної суміші мінеральних волокон, спечених разом для створення легкого та дуже стабільного композитного матеріалу. У поєднанні з новим магнітним вузлом, цей новий матеріал не тільки дозволяє басовому динаміку A7V забезпечувати високий рівень вихідного сигналу з низьким рівнем спотворень, а й створює чудовий дифузор.

A7V перетинається на частоті 2,8 кГц, і зараз фірмовий високочастотний драйвер X- ART (Extended Accelerated Ribbon Technology) від ADAM Audio вступає у володіння. Виготовлена вручну на заводі компанії в Берліні, гофрована стрічкова конструкція драйвера X‑ ART забезпечує точну перехідну характеристику та високодеталізовану роздільну здатність до 50 кГц. У A7V новий хвилевід 120x70° HPS (високочастотна система поширення) зі смоли та скловолокна був розроблений спеціально для узгодження кута розсіювання X- ART в області кросовера з відповідним басовим динаміком. У горизонтальній площині це узгодження у поєднанні з широким кутом розсіювання хвилеводу призводить до більш плавного позаосьового відгуку та створює велику корисну «зону найкращого сприйняття». По вертикалі 70-градусна дисперсія хвилеводу HPS призначена для зменшення небажаних відбиття від столу та консолі.

Ще одна особливість хвилеводу HPS полягає в тому, що його можна повертати на 180 °, що дозволяє розташувати A7V горизонтально або навіть вгору ногами завдяки вставкам M8 на нижній стороні корпусу та використанню ряду кріплень, які незабаром бути випущеним ADAM Audio. Особисто я віддаю перевагу розташовувати двосмугові гучномовці горизонтально, коли це можливо, оскільки я відчуваю, що це покращує суб'єктивну інтеграцію високочастотних та низькочастотних драйверів.
Обзор ADAM Audio A7V — активные студийные мониторы
Голосова активація
В A7V посилення здійснюється гібридним способом: ШІМ-підсилювач класу D забезпечує середньоквадратичну потужність 90 Вт для НЧ-динаміка MLM, а підсилювач класу A/B потужністю 15 Вт працює з високочастотним драйвером X- ART . Хоча ці значення RMS можуть здатися деякими низькими, ці підсилювачі наділяють частотою A7V характеристикою 44Hz-41kHz (‑3dB) при рівні шуму до 108dBSPL (RMS) на відстані 1 м, що буде досить голосно для будь-кого, хто використовує A7V. у ближньому полі.

На задній панелі розташовані елементи керування для доступу до пресетів Room Adaptation та Voicing, а також порт Ethernet для підключення до програмного забезпечення ADAM A Control.