четверг, 16 февраля 2023 г.

Преамп Cloudlifter X обіцяє більш гнучке посилення та «атмосферну» колоризацію сигналу за рахунок трансформатора Cinemag

Преамп Cloudlifter X обіцяє більш гнучке посилення та «атмосферну» колоризацію сигналу за рахунок трансформатора Cinemag

Новий друг динамічних мікрофонів розвиває ідеї, закладені у популярному Cloudlifter CL-1.

Про вихід нового мікрофонного підсилювача Cloudlifter X стало відомо із прес-релізу Cloud Microphones. Новий пристрій створено спільно з компанією Cinemag і відрізняється трансформатором, який «додає атмосфери будь-якому сигналу».

За словами компанії, на відміну від популярного Cloudlifter CL-1, визнаного одним із найкращих преампів для Shure SM7B, Cloudlifter X забезпечить ще більше гейну. Пристрій також має більшу гнучкість у роботі.

На корпусі передпідсилювача з'явився перемикач, який відповідає за кількість посилення, що виробляється підсилювачем. Залежно від положення регулятора, підсилювач забезпечує посилення або в межах 12 дБ, або в межах 36 дБ.

Виробник рекомендує використовувати опцію з посиленням до +36 дБ при записі «м'яких або тихих джерел сигналу». Так, наприклад, посилення нагоді при записі подкастів, дозволивши вивести тихі голоси на прийнятний рівень гучності без збільшення кількості шуму.

У свою чергу, опція +12 дБ призначена для роботи з динамічними та конденсаторними мікрофонами. Зазначається, що у такому разі преамп забезпечить значне посилення сигналу, але збереже достатній запас хедруму подальшої обробки сигналу.

Що стосується заявленого «додавання атмосфери», то йдеться про колоризацію та сатурацію сигналу, що забезпечується новим трансформатором з нікелевим сердечником від Cinemag. Залежно від ступеня посилення, трансформатор забезпечить сильніше фарбування звуку.

Cloudlifter X надійде у продаж до кінця лютого 2023 року. Зазначається, що підсилювач розширить модельний ряд компанії, а CL-1 і X продаватимуться паралельно. Рекомендована вартість преампу становитиме $269. Докладніше про пристрій можна отримати на офіційному сайті Cloud Microphones.