пятница, 16 декабря 2022 г.

 Roland Drum Machine Collection – колекція віртуальних драм-машин

Roland Drum Machine Collection – колекція віртуальних драм-машин

Roland випускає програмні емуляції п'яти культових драм-машин Roland 1980-х років. Зазначається, що цей пакет не вимагає передплати і поставляється у форматі VST3/AU/AAX з повною підтримкою Apple Silicon, а також з довічний ключ активації та безкоштовний доступ до майбутніх оновлень і поліпшень параметрів. Новинка включає такі моделі як TR-808, TR-909, TR-707, TR-727 і TR-606.

Zoom M2 MicTrak – портативний рекордер

Zoom M2 MicTrak – портативний рекордер

Компанія Zoom випускає нову серію рекордерів MicTrak, де першою моделлю представлений цифровий диктофон у форм-факторі ручного мікрофона M2, який підійде як для музикантів, так і для інших контент-мейкерів. Рекордер може записувати в роздільній здатності 32 біт/96 кГц моно/стерео через вбудований мікрофонний капсуль XY з можливістю збереження на microSD (сумісний з microSDHC/microSDXC).

FiiO FF5 – динамічні навушники

FiiO FF5 – динамічні навушники

Компанія FiiO випускає відкриті дротяні навушники, які розроблялися для акцентування уваги на частотах від 160 Гц до 1,2 кГц.

Заявлено, що новинка має ефективні ВЧ для більшої деталізації обертонів вокалу, гітар, тарілок, скрипок та інших інструментів. Крім цього, повідомляється, що FF5 оснащується динамічним 14,2 мм випромінювачем на карбоновій основі, а корпус навушників виготовлений з алюмінієвого сплаву.

четверг, 15 декабря 2022 г.

 sE Electronics DynaCaster DCM6 – динамічний мікрофон

sE Electronics DynaCaster DCM6 – динамічний мікрофон

Після випуску мікрофона DCM3, компанія sE Electronics представляє модель DCM6, яка розширює лінійку DynaCaster.

Заявлено, що кардіоїдний мікрофон оснащується вбудованим посиленням DYNAMITE, що забезпечує додаткові 30 дБ (при натисканні на спеціальну кнопку), а також убудованим поп-фільтром та амортизатором. Новинка поставляється в міцному корпусі, має роз'єм XLR та пропонує поворотне кріплення на різьбовому адаптері та фірмову наклейку в комплекті.

среда, 14 декабря 2022 г.

 ADI-2/4 Pro SE – АЦП/ЦАП конвертер та High-End підсилювач для навушників RME

RME ADI-2/4 Pro SE – АЦП/ЦАП конвертер та High-End підсилювач для навушників

Компанія RME представляє інтерфейс, який підтримує перетворення до 32 біт/768 кГц та має відношення сигнал/шум 123 дБА. Слід зазначити, що він сумісний з macOS, а під Windows використовує драйвер серії RME MADIface для повної сумісності з WDM та ASIO.

Заявлено, що пристрій оснащується якісним DSP, що додає різноманітну обробку звуку, включаючи п'ятисмуговий еквалайзер, швидке регулювання НЧ/ВЧ та Crossfeed. Крім того, RME ADI-2/4 Pro SE має режим RIAA для прямого оцифрування вінілових платівок з високою якістю, а також може бути ефективним рішенням для запису/відтворення DSD або задіяний як комп'ютерний звуковий USB інтерфейс.

понедельник, 12 декабря 2022 г.

sE Electronics DynaCaster DCM3 – динамічний мікрофон

sE Electronics DynaCaster DCM3 – динамічний мікрофон

sE Electronics випускає кардіодний динамічний мікрофон, який входить до серії DynaCaster і підійде для вокалу та мови.

Audeze Maxwell – планарні бездротові геймерські навушники

Audeze Maxwell – планарні бездротові геймерські навушники

Компанія Audeze анонсує випуск повнорозмірних навушників із шумозаглушенням для PC, XBOX та PlayStation, які оснащуються фірмовими ізодинамічними випромінювачами діаметром 90 мм, а також магнітами Fluxor, звуковими котушками Uniforce та хвилеводами Fazor.

Навушники підтримують звук високої роздільної здатності до 24 біт/96 кГц через USB-C або бездротовий зв'язок (Bluetooth 5.3/ адаптер USB) з підтримкою LE Audio, LC3plus та таких кодеків як LDAC, AAC, SBC, крім цього, навушники можна підключити через роз'єм 3.5 мм. Для спілкування в голосових ігрових чатах передбачено знімний мікрофон з технологією шумоподавлення FILTER із спеціальним процесором для автоматичного видалення фонового шуму.

пятница, 9 декабря 2022 г.

Behringer PRO-800 – поліфонічний аналоговий синтезатор

Behringer PRO-800 – поліфонічний аналоговий синтезатор

Компанія Behringer анонсує випуск восьмиголосного синтезатора, що є клоном Sequential Prophet-600.

Крім восьми голосів, синтезатор Behringer пропонує два VCO на голос, виділений LFO з шістьма хвильовими формами, генератор шуму та вбудований поліфонічний трековий секвенсор. Крім іншого, є фільтр і VCA з власною огинаючою ADSR, а також 400 пресетів та керування MIDI CC для всіх параметрів. Компанія зазначає, що Pro-800 було розроблено спільно з дизайнером GliGli, відомим своїми модифікаціями для Prophet-600.

Arturia MiniFreak V – програмна версія синтезатора MiniFreak

Arturia MiniFreak V – програмна версія синтезатора MiniFreak

Компанія Arturia випускає віртуальну копію свого нещодавно випущеного поліфонічного синтезатора MiniFreak з розширеними можливостями.

MiniFreak V здатний працювати незалежно від апаратного синтезатора, але при підключенні оригінального інструменту, програмна версія інтегрується з MiniFreak і відкриває доступ до обміну пресетами, налаштуваннями та патчами.

четверг, 8 декабря 2022 г.

Astell & Kern AK HC3 – портативний ЦАП/підсилювач для навушників

Astell & Kern AK HC3 – портативний ЦАП/підсилювач для навушників

Компанія Astell & Kern випускає компактний ЦАП Hi-Res з підтримкою PCM до 32 біт/384 кГц і Native DSD256. Він також оснащується кабелем з подвійним екрануванням в обплетенні, а начинка пристрою вміщена в алюмінієвий корпус.

Slate Digital ML-1 Classic 87 – конденсаторний моделюючий мікрофон

Slate Digital ML-1 Classic 87 – конденсаторний моделюючий мікрофон

Slate Digital випускає пакет розширення для свого мікрофона з великою діафрагмою ML-1, який привносить три нові моделі. Нагадаємо, що мікрофон за допомогою програми емулює звучання безлічі відомих мікрофонів. Серед них є такі моделі як Neumann U47/U67/M7, Telefunken ELA M 251, Sony 800 та інші.

среда, 7 декабря 2022 г.

CEntrance English Channel – набір для підкастингу та звукозапису

CEntrance English Channel – набір для підкастингу та звукозапису

CEntrance анонсує випуск комплекту для підкастингу, який включає три пристрої, а також спеціальний настільний корпус.

Перший девайс SoapBox оснащується мікрофонним підсилювачем, що забезпечує посилення до 70 дБ, з фільтром ВЧ, що перемикається, фантомним живленням і функцією Hi-Z. Крім цього є гейт, компресор на основі VCA та де-есер. Вхід забезпечується комбінованим роз'ємом XLR/TRS, а вихід пропонується через роз'єм XLR.

Другий пристрій BlackCab є трисмуговим параметричним еквалайзером з посиленням ± 9 дБ для кожної смуги. Вхід/вихід пристрою реалізовано на роз'ємах XLR.

ESI Neva Duo – звукова USB карта

ESI Neva Duo – звукова USB карта

Після звукової карти Uno, компанія ESI представляє модель Duo, яка є розширеним інтерфейсом у серії Neva з підтримкою USB 3.1 і можливістю записувати з частотою дискретизації до 192 кГц і роздільною здатністю 24 біт.

Звукова карта оснащується двома мікрофонними передсилювачами з посиленням до 50 дБ на двох комбінованих входах XLR/TRS з фантомним живленням та режимом Hi-Z. Крім іншого, є TRS вихід на навушники та моніторний вихід TRS (L-R). Також, як і молодша модель, новинка має динамічний діапазон АЦП 97 дБ, і 107 дБ на ЦАП.

ESI Neva Uno - звукова USB карта

ESI Neva Uno - звукова USB карта

Компанія ESI анонсує серію бюджетних звукових карт Neva, де першою моделлю представлений інтерфейс Uno з підтримкою USB 3.1 та перетворенням із частотою дискретизації до 192 кГц та роздільною здатністю 24 біт.

Новинка оснащується одним мікрофонним підсилювачем (посилення до 50 дБ) з комбінованим роз'ємом XLR/TRS з фантомним живленням та одним інструментальним входом Hi-Z на роз'ємі TRS. Крім цього, є TRS вихід для навушників та парний вихід RCA.

понедельник, 5 декабря 2022 г.

Audio-Technica ATS99 – динамічний вокальний мікрофон

Audio-Technica ATS99 – динамічний вокальний мікрофон

Компанія Audio-Technica випускає гіперкардіоїдний динамічний мікрофон, орієнтований на сценічні виступи.

Повідомляється, що вокальний мікрофон має внутрішню конструкцію, що амортизує, що допомагає значно знизити шум при роботі. Корпус новинки виготовлений із обробленого алюмінію, пропонуючи легку вагу та достатню міцність, необхідну для живих виступів. ATS99 ефективно працює як з НЧ, СЧ так і з ВЧ діапазоном високої гучності.

пятница, 2 декабря 2022 г.

 Solid State Logic SSL 12 – USB звукова карта

Solid State Logic SSL 12 – USB звукова карта

Компанія Solid State Logic повідомляє про випуск звукової карти з 12 входами, чотирма мікрофонними передсилювачами, двома незалежними підсилювачами для навушників, входом/виходом MIDI та іншими можливостями. Звукова карта має динамічний діапазон 111 дБ для входів (120 дБ для виходів) та посилення до 62 дБ. Підключення до комп'ютера здійснюється через порт USB-C із живленням від шини.

Заявлено, що кожен з чотирьох підсилювачів пристрою оснащується фантомним живленням, що індивідуально перемикається, фільтрами ВЧ і режимом SSL Legacy 4K, який являє собою «аналогове забарвлення», натхненний широкоформатними консолями компанії. Зазначається, що канали 1 і 2 приймають сигнали інструментів з високим імпедансом (їх можна підключити через два спеціальні входи на роз'ємах TRS, розташованих на передній панелі).