пятница, 7 октября 2022 г.

Bitwig Spectral Suite – набір додаткових плагінів

Bitwig Spectral Suite – набір додаткових плагінів

Bitwig випускає додаток для своєї цифрової звукової робочої станції Bitwig Studio, яка надає чотири FX інструменти та звуковий комплект. Зазначається, що всі чотири плагіни мають ідентичну структуру для кожного зі своїх каналів та однакову секцію виведення (з ланцюжками Pre FX та Post FX, а також регулятором Mix для змішування необробленого сигналу назад).

Перший плагін Transient Split відокремлює перкусійні перехідні від тональних звуків. Пропоновані тут варіанти використання включають заїкання тільки барабанних ударів у повному музичному циклі або відділення інструментів від перкусії, щоб забезпечити більше гнучкості на етапі відомості.Другий плагін Freq Split розподіляє звук по чотирьох каналах як набір банків фільтрів. Пропонується безліч можливостей, таких як встановлення випадкового часу дилею та панорамування на кожному каналі для створення ефекту спектрального дилея або використання модуляторів Bitwig для перетасовування різних ефектів на кожному каналі.

Третій плагін Loud Split поділяє елементи звуку залежно від їхньої гучності. Потім користувачі можуть миттєво перетворювати звук, збільшуючи рівень його м'якої частини, або використовувати інструмент, що дозволяє звучати тонкої частини звуку, не впливаючи на загальний мікс доріжок.

Четвертий плагін Harmonic Split поділяє гармоніки на дві групи та збирає негармонічний контент у третій канал. Це дозволяє змінювати баланс між елементами або навіть застосовувати окремі ефекти або обробку до непарних, парних та негармонійних частин сигналу.

Крім іншого, Spectral Suite має звуковий пакет Outer Spectra, що містить більше 70 пресетів звукових ефектів для нових плагінів (їх можна завантажувати як звукові ефекти або, в деяких випадках, як синтезатори зі спектральними пристроями, що завантажуються в слоти FX). Крім цього, є 75 кліпів та 57 звукових файлів, що охоплюють широкий спектр музичних стилів, від важкого техно до живих інструментальних лупів, басових партій, педів та бітів.

Bitwig Spectral Suite доступний для покупки за початковою ціною $80 або в комплекті з Bitwig Studio за $480. Заявлено, що після 23 жовтня 2022 вартість Spectral Suite зросте до $100, а комплект Bitwig Studio + Spectral Suite можна буде придбати за ціною $500. Повідомляється, що користувачі Bitwig Studio v4.3.9 (і вище) зможуть спробувати Spectral Suite завантаживши демо версію на офіційному сайті Bitwig.

Архів блогу